Xanthichthys auromarginatus - Sinileukasäppikala - naaras
  • Xanthichthys auromarginatus - Sinileukasäppikala - naaras

Xanthichthys auromarginatus - Sinileukasäppikala - naaras

MF1015
254,00 €
Xanthichthys auromarginatus - Sinileukasäppikala - naaras

Xanthichthys

254,00 €
Quantity :
Size Guide
Shipping
Tilattavissa, saatavuus tukkurilta varmistettava.

  Suojauskäytännöt

Vastuullinen toimija. Turvalliset maksutavat

  Toimituskäytäntö

Laaja varastovalikoima, jonka ansiosta nopea toimitusaika.

  Palautuskäytäntö

Kaikilla tuotteillamme on takuu. Muilla kun tilaustuotteilla on 14 vuorokauden palautusaika.

Yleiskuvaus:
Xanthichthys auromarginatus, tunnetaan yleisesti nimellä sinileukasäppikala, on värikäs ja mielenkiintoinen merikalalaji, joka kuuluu säppikaloihin. Tämä kala on erityisen arvostettu merivesiakvaarioharrastajien keskuudessa sen kauniin ulkonäön ja rauhallisen luonteen vuoksi.

Elinympäristö:
Sinileukasäppikala asustaa trooppisilla koralliriutoilla, pääasiassa Indo-Tyynenmeren alueella, kuten Havaijilla, Mikronesiassa ja Filippiineillä. Se viihtyy yleensä syvissä vesissä, 20–100 metrin syvyydessä, missä se ui aktiivisesti avovedessä riuttojen läheisyydessä.

Koko:
Xanthichthys auromarginatus voi kasvaa aikuisena noin 20–25 cm pituiseksi, mikä tekee siitä keskikokoisen lajin säppikalojen joukossa.

Ravinto:
Luonnossa sinileukasäppikala on kaikkiruokainen ja sen ruokavalioon kuuluu erilaisia planktonia, pieniä äyriäisiä ja muita selkärangattomia. Akvaariossa se syö mielellään pakastettuja tai elävänä tarjottuja mereneläviä, kuten katkarapuja ja kalmareita, sekä laadukkaita pellettejä ja hiutaleita.

Käyttäytyminen:
Toisin kuin monet muut säppikalat, Xanthichthys auromarginatus on suhteellisen rauhallinen ja tulee yleensä hyvin toimeen muiden akvaariokavereiden kanssa. Ruokavalionsa ansiosta sitä voi varauksella suositella joka riutta-akvaarioon. Se on aktiivinen uimari ja viettää suurimman osan ajastaan avoimessa vedessä, mutta se saattaa myös hakeutua koloihin tai piilopaikkoihin yöllä tai levätessään.

Akvaario-olosuhteet:
Tämä laji vaatii suuren akvaarion, vähintään 800 litraa, runsaalla uintitilalla ja piilopaikoilla. Koska sinileukasäppikala on aktiivinen uimari, se tarvitsee avointa tilaa liikkua vapaasti.

Hoito akvaariossa:

  • Veden lämpötila: 24–27 °C
  • pH-arvo: 8.1–8.4
  • Suolapitoisuus: 1.020–1.025
  • Ruokinta: Tarjoa monipuolista ruokavaliota, joka sisältää sekä proteiinipitoista että kasvipohjaista ravintoa. Useita pieniä aterioita päivässä suositellaan, jotta kala saa riittävästi ravintoa.

Yhteensopivuus:
Xanthichthys auromarginatus on yleisesti ottaen rauhallinen ja yhteensopiva useimpien muiden kalalajien kanssa, kunhan akvaariossa on tarpeeksi tilaa. Se on kuitenkin syytä pitää erillään hyvin pienistä kaloista ja herkistä selkärangattomista, sillä se voi toisinaan saalistaa niitä. Se pärjää hyvin muiden suurempien rauhallisten kalojen kanssa ja on erinomainen valinta yhteisakvaarioon.

Lisääntyminen:
Sinileukasäppikalan lisääntyminen akvaariossa on harvinaista, ja luonnossa ne kutevat avoimessa vedessä, vapauttaen munansa ja maitinsa vapaasti kelluviksi meren virtauksissa.

Erikoishuomiot:
Xanthichthys auromarginatus on suhteellisen helppohoitoinen laji, joka soveltuu myös vähemmän kokeneille akvaarioharrastajille, kunhan sen tarvitsemat tilavaatimukset ja ravitsemustarpeet otetaan huomioon. Se on yksi suosituimmista säppikaloista kotikäyttöön juuri sen ystävällisen luonteen ja upean ulkonäön vuoksi.

MF1015

Lisätiedot

Alkuperä
Luonnosta pyydetty
Riuttaturvallinen
Varauksella
Ruokavalio
Sekasyöjä
This product has no reviews!

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: